Marie-Lore (iBeauty)

13-01-2017 - Marie-Lore (iBeauty)

Beheer openstaande rekeningen - Omzetoverzichten tot 5 jaar terug

Feature Friday #28 - Beheer openstaande rekeningen - Omzetoverzichten tot 5 jaar terug


Feature Friday #28 - Beheer openstaande rekeningen - Omzetoverzichten tot 5 jaar terug

​Het beheer van openstaande rekeningen heb je vanaf nu zelf in de hand. Zo worden hierop minder onverwachte openstaande rekeningen gemaakt en kan je zelf beslissen om deze te verwijderen. Daarnaast brengt deze release je de mogelijkheid om omzetoverzichten op te vragen tot 5 jaar terug. Zo is het beheer van inkomsten volledig in jouw handen.

​Beheer openstaande rekeningen

Wanneer een klant slechts een deel betaalt of nadien met een overschrijving, kan het openstaande bedrag geregistreerd worden. Voor een klant die een openstaande rekening heeft, kan er geen tweede gegenereerd worden. Telkens wanneer je voor deze klant afrekent, zal automatisch het bedrag dat nog openstaat, worden toegevoegd aan de huidige rekening.

Openstaande rekeningen worden automatisch aangemaakt wanneer het bedrag dat is ingegeven in de betaalwijze minder bedraagt dan het bedrag dat dient afgerekend te worden.

Om ervoor te zorgen dat een openstaande rekening wordt gegenereerd zonder dat je dit zelf weet, zal er een pop-up venster komen waarin je kan bevestigen.

Heb je een openstaande rekening geaccepteerd, dan kan je deze zelf verwijderen.

Hoe ga je te werk?

Bij het afrekenen vul je bij de juiste betaalwijze het betaalde bedrag in. Is dit minder dan het totale bedrag van de rekening en je klikt op afrekenen, dan komt een pop-up venster naar boven. Klik OK indien je het openstaand bedrag wil accepteren of Annuleren indien je geen openstaand bedrag wil genereren.

Wanneer het openstaande bedrag wordt geaccepteerd, kan je deze zelf verwijderen. Ga hiervoor naar het menu Kassa, klik op de tab Openstaande rekening. Klik op het kruisje naast de rekening om de openstaande rekening te verwijderen. Er komt een pop-up venster waarin je kan al dan niet kan bevestigen om de rekening te negeren.

Omzetoverzichten tot 5 jaar terug

Omzetoverzichten kunnen opgevraagd worden tot 5 jaar terug. Zo kan je te allen tijde deze cijfers in detail raadplegen.

Hoe ga je te werk?

Ga naar het menu Statistieken en klik op de tab Dagtotalen of Dagontvanstenboek. Kies als periode: jaar. In het jaartal zal je tot 5 jaar terug de ontvangsten kunnen opvragen. Selecteer het jaartal waarvan je de omzetcijfers wil opvragen en klik op Zoeken. Het overzicht wordt getoond van het geselecteerde jaar. Klik op het excel-icoon om een excel file te exporteren naar jouw systeem.

Leer meer over de volgende voordelen...