Marie-Lore Wynants (iBeauty)

01-02-2019 - Marie-Lore Wynants (iBeauty)

Korting per item - Vlotter en beter bestellingen aanmaken - Extra categorieën

Feature Friday #55


Feature Friday #55

Kortingen per item, verbeterde bestellijsten en extra categorieën. Alles om weer beter, sneller en vlotter online jouw salon te beheren! Ontdek het snel in jouw account! 

Kortingen worden vaak gegeven, soms enkel op producten, soms enkel op behandelingen. Het is nu mogelijk om in de kassa je korting per item in te geven. Worden er producten verkocht dan wordt dit zoals we gewend zijn, netjes in mindering gebracht in de stock. Om ervoor te zorgen dat je stock continue up to date blijft, werden de bestellijsten verbeterd. Zo verlies je hier minder manueel werk! De extra categorieën bij de producten, maar ook bij arrangementen, maakt alles nog overzichtelijker. Ontdek het snel in jouw account! 

​Korting per item

Beslis nu per item of hierop een korting wordt gegeven. 

Hoe ga je te werk?

 • Ga naar de kassa of reken een afspraak af
 • Per item vind je de mogelijkheid om de korting in te geven
 • Klik op het % om de korting te wijzigen van % naar korting in euro
 • Duid de betaalwijze aan en reken af zoals je gewend bent

Vlotter en betere bestellingen

Houd je stock up to date door de aanmaak van bestellijsten. Deze bestellijsten worden vanaf nu beter intern beheerd, ze worden op regelmatige tijdstippen opgeslagen, je kan ze onderbreken, er wordt in het groen aangetoond welke al besteld zijn en PDF's worden niet onmiddellijk geopend, maar enkel wanneer je dit zelf nodig acht. Het verwerken van een bestellijst kan nog op dezelfde manier. 

Hoe ga je te werk?

 • Ga naar het menu Assortiment // Bestelling opmaken
 • Kies de leverancier / het merk / eventueel categorie om de productlijst te beperken
 • Vul het te bestellen aantal in
 • Voeg eventueel een product toe, die nog niet in jouw stocklijst voorkomt
 • Voeg, indien nodig, een opmerking toe voor de leverancier, deze wordt weergegeven op de bestelbon
 • Klik onderaan op Bestellijst aanmaken

Het overzicht van alle bestellingen lopende en verwerkt worden getoond. Klik op het PDF icoon om de bestelbon te openen en eventueel door te sturen naar de leverancier.

Wordt de bestelling geleverd, klik dan op het ordernummer en handel de bestelling af, waardoor jouw stocklijst wordt bijgewerkt.

In de bestellijsten worden producten uit stock vanaf nu in rode tekst weergeven, bestelde items worden met een groen lijntje weergegeven, zo blijf je het overzicht bewaren.

Bestellingen die niet zijn afgerond kunnen ook eenvoudig verder afgewerkt worden, deze kan je terugvinden bij Bestellijst aanmaken. Klik op het potloodje om deze verder aan te vullen en af te werken. Klik op het kruisje om de bestellijst te verwijderen.

Extra's bij categorieën

Productcategorieën

Producten worden vaak onderverdeeld in categorieën, vaak de categorieën van de leverancierslijsten. Wanneer je een productlijst raadpleegt, kan je eenvoudig producten weergeven op basis van de categorie waarin deze behoren. 

Hoe ga je te werk? 

 • Ga naar het Assortiment menu
 • Kies een merk
 • De categorieën worden aan de linkerzijde weergegeven. Klik op een categorie om de producten binnen deze categorie weer te geven.

De informatie bij de producten is vereenvoudigd, enkel relevante informatie wordt getoond. 

Arrangement categorieën

Bij het aanmaken of wijzigen van een arrangement, kan je dit arrangement onderbrengen in een bepaalde categorie. Zo breng je meer structuur in jouw behandellijst en wordt het voor de klant bij online boekingen overzichtelijker. 

Hoe ga je te werk? 

- Ga naar het menu Assortiment // Arrangementen

- Voeg een arrangement toe of pas een bestaand arrangement aan

- Kies de categorie tot welke dit arrangement behoort

Leer meer over de volgende voordelen...