Michel (iBeauty)

09-12-2016 - Michel (iBeauty)

Innerlijke schoonheid voor iedereen

Leidraad en iBeauty


Leidraad en iBeauty

iBeauty ondersteunt het mooie project van Leidraad.

Met het project Leidraad neemt Els Vangrieken uit Diest, samen met haar hond Stany en Babou, een Cavalier King Charles Spaniel en mini Maltezer, het heft in handen om voor personen met dementie de meerwaarde van een hond te mogen ervaren. De sessies zijn gericht op beweging, affectie en sociale interactie. De oefeningen met Stany en Babou worden aangepast aan de persoonlijke interesses en het stadium waarin de dementie zich bevindt.

Leidraad zorgt ervoor dat het zelfbeeld van iemand met dementie verhoogt. Hij of zij zal geen fouten maken omdat de oefeningen aangepast zijn. Dankzij de positieve ervaringen binnen de sessies van Leidraad zal de persoon met dementie een moment van ontspanning ervaren. Dit heeft tevens een goede invloed op mogelijks probleemgedrag. 

Door de economische crisis, verlaagt de overheid de middelen voor de rusthuizen telkens weer. Alle activiteiten die gericht zijn op het welzijn van de bewoners lijden erg onder de besparingen. Nochtans hebben ook personen in rusthuizen recht op meer dan verzorging alleen.

Dankzij de maandelijkse steun van iBeauty kan Leidraad ervoor zorgen dat de facturen voor 3 woonzorgcentra betaalbaar worden. 80 bewoners krijgen op maandbasis een bezoek van Leidraad. Zonder de financiële injectie van iBeauty zouden de betreffende rusthuizen Leidraad niet kunnen betalen.

Leidraad werkt met een doelgroep die zich moeilijk kan uitdrukken. Els, Stany en Babou willen dus in naam van alle personen met dementie iBeauty erg bedanken voor hun ruime blik die zij aan de dag leggen. Zij geven veel meer dan een financiële sponsoring. Zij geven welzijn, geluk en hoop aan een doelgroep die het erg hard te verduren heeft. iBeauty timmert mee aan een mooiere toekomst voor ons allemaal. Een toekomst die niet enkel gericht is op het strikt noodzakelijke. Een toekomst die ook aandacht heeft voor het welzijn van iedereen die dementie moet verwelkomen op zijn of haar pad.​

meer info over Els haar project vind je op haar website www.leidraad.be.