Marie-Lore (iBeauty)

15-03-2016 - Marie-Lore (iBeauty)

Tip 41: schenk de lente in jouw salon


Tip 41: schenk de lente in jouw salon

​De lente zorgt voor bruisende ideeën. De dagen in de lente worden langer, en het zonlicht wordt sterker. Dat heeft effect op ons, omdat de hoeveelheid serotonine en dopamine hoger wordt. Kortom dit zorgt voor een algemeen welbevinden en euforie. Gebruik dit positief in jouw salon!

Vele merken brengen rond deze tijd weer een heerlijk nieuw aanbod met hun lente collectie. Prachtige kleuren, heerlijke geuren...., alles ademt gewoonweg lente.

Speel in op de euforie

Ook jouw klanten zullen zich, wanneer dat heerlijke zonnetje begint te schijnen en de dagen lengen, gelukkiger voelen. Het moment dus om hierop in te spelen. 

Een nieuwe lente; een nieuw geluid

Zorg dat het zowel in jouw etalage als in het salon zelf, duidelijk is dat er een nieuwe wind waait. Zet je nieuwe aanbod in de kijker en verkoop zo meer producten (zie ook tip 36).

Tip: zet niet onmiddellijk al jouw nieuwe producten tentoon, maar doe dit geleidelijk, bij een overaanbod wordt immers maar een klein percentage opgemerkt. Wanneer je regelmatig iets nieuws in de aandacht brengt, dan zal dit sneller worden opgemerkt en geef je de indruk dat jouw salon blijft investeren in nieuwigheden.

Laat het zien

Vergeet jouw leveranciers niet te vragen naar mooie foto's of marketing materiaal en gebruik deze in het salon als poster of in je lente-nieuwsbrief om de nieuwigheden te promoten.

Waarom het belangrijk is om je etalage te pimpen kan je lezen in tip 4 en waarom je ook jouw interieur niet mag vergeten in tip 35.

Doe het zelf

En het hoeft allemaal niet té veel of té duur te zijn. Met wat leuke kleine aanpassingen, die perfect haalbaar zijn om zelf te maken, maak je al een groot verschil.

Hier alvast wat lente inspiratie om jullie op weg te zetten!

Lente in je schoonheidsalon